Escacs - Ateneuhortenc.cat

Ateneu Hortenc
Fundat al 1863
Vaya al Contenido

Escacs

Seccions > Escacs
ESCACS
Dins les activitats de l'ATENEU HORTENC mereix una menció especial la secció d'escacs.
Una secció històrica dins de la institució on s'han format grans jugadors els quals van participar a la majoria dels tornejos de Catalunya, aconseguint importants victòries tant a nivell de club com a nivell individual i a més jugant també el campionat d'Espanya. S'han comptat dins de la secció amb jugadors que el seu elo ha arribat a superar el 2000, cosa que ja es considera com a jugadors amb nivell alt.

Seria interminable la llista de tots els components que han fet gran en aquest noble joc a la nostra entitat. Durant tot aquest temps hi va haver al capdavant de la secció diferents delegats que eren els interlocutors amb la junta general i a més es cuidaven del bon funcionament de la secció.
Aquesta secció sempre va participar de manera activa a la festa major d'horta on els aficionats a aquest esport esperaven formar part a les partides simultànies que s'organitzaven a la PLAÇA EIVISSA, on bé un jugador convidat o bé un jugador del club s'enfronta de manera simultània a una quantitat considerable de contrincants.
També algun any es van realitzar partides amb els escacs gegants, sent el tauler el propi sòl. Hem de fer també incapie a l'escola que actualment intenta formar fills i néts dels socis. Arribant a aquest punt hem de fer menció especial al Sr. SANTIAGO GALAN (q.e.d) el qual en el temps que va estar al capdavant de la secció impulso de manera activa i amb molta il•lusió la formació dels nens, tenint com a especial col•laboradora a la Sta.Tatiana vinguda de Moldàvia i gran coneixedora d'aquest joc. Actualment aquesta secció està en funcionament els dimarts de totes les setmanes de 6 a 8 del vespre.
Durant el 2019 i el 2020 s'han vist molt minvades les competicions a nivell federatiu. Només s'ha intervingut per motius de la pandèmia en un campionat de Barcelona a tercera categoria on vam quedar campions sense cap problema i per això vam tenir unes compesacions per part de la federació.
Aquest any hem jugat el capionat provincial de Barcelona en segona categoria estant enquadrats al grup cinquè. Hem comptat amb un gran equip que lluito fins al final pel primer lloc però que finalment va anar guanyant pel CASTELAR, en el nostre enfrontament amb els campions vam aconseguir una meritòries taules portant-nos mig punt cadascun, però sempre es pot tenir un dia neguitós i aquest va ser amb l'equip de Rubienca-b on vam perdre 1 a 3, no aconseguint puntuar.Es va aconseguir moltes vegades el punt de manera espectacular guanyant els quatre taulers.
Des d'aquí la nostra felicitació als components de l'equip i no tenim cap dubte que estan preparats per deixar molt alt el pavelló de l'Ateneu Cultural Hortenc en aquesta especialitat.93 357 30 40

ateneuhortenc9@gmail.com
Regreso al contenido