Dones - Ateneuhortenc.cat

Ateneu Hortenc
Fundat al 1863
Vaya al Contenido

Dones

Seccions > Dones
Com es va formar el grup de dones

Quan es va aconseguir que moltes de les dones dels socis de l'Ateneu es fessin sòcies es va formar un bonic grup d'amigues que ens vèiem un cop per setmana.
Després es va decidir que forméssim una junta i, entre nosaltres vam fer una votació per determinar els tres càrrecs més importants, Presidenta, Vicepresidenta i tresorera.
La nostra intenció era ajudar la junta per millorar les coses que es podien millorar i també amb la proposta de noves activitats.

Primer vam pensar que fer un sol ball de màscares per a grans i petits, a més ens vam adonar que no era no era gaire recomanable pels veïns, a causa del soroll que es podia produir. Aleshores vam decidir els dijous a la tarda fer un ball per als nens amb pallassos i a més fent una xocolatada amb melindros, nosaltres també ens disfressàvem per fer més ambient. Els dissabtes es feia la festa per als grans amb un ball ball.

Després vam voler posar un nom al grup on no tingués res a veure la paraula femenima o feminista. Després de diverses votacions vam decidir que ens trucaríem

GRUP DE DONES DE L'ATENEU

La nostra intenció era fer tot el que ja es feia i afegir alguna cosa més. Aleshores una de grup va anar a un poble on feien concurs d'All i Oli, vam agafar la idea i ens va semblar bé fer-ho per a la festa major. Els concursants havien de portar els seus propis utensilis. L'Ateneu posava l'oli els alls i la sal.
Mentrestant les dones de la junta rostien botifarres i torraven pa de pages, i es repartia d'una manera gratuita entre els assistents, tot això s'acompanya amb porrons de vi negre, tot era gratuït, i al final es lliurava un trofeu al guanyador del concurs, (decisió que no era gens fàcil per al jurat per la gran qualitat del producte obtingut per tots els concursants).

Tot això es va fer de manera inimterrompuda fins al 2020 que no es va poder fer pel tema de la pandèmia. Durant l'any fèiem programavem diversos balls i sopars.  Als sopars ens agradava posar-los noms:

SOPAR DE TRUITES - SOPAR MARINER - SOPAR DE TARDOR - SOPAR DE CAP D'ANY

Tots els noms eren posats d'acord amb el tipus de menjar que se serviria.
El de truites es componia de truites amb diferents ingredients, el mariener tot era a base de peix ia més actuava un grup d'havaneres i acabant el sopar fent en típic rom cremat de fi de festa i el de tardor estava compost entre altres coses de cloises , bolets, dermentins de fruits secs etc etc.
El sopar de cap d'any començava amb una crema de marisc, llagostins a dues salses i un altre plat diferent cada any. Per postres els típics torrons de Nadal. En aquest sopar la beguda per excel•lència era el caba català.

Després al mes de maig volem tornar a fer el ball que es deia POSAR LA FLOR, en el qual les filles i nétes dels socis es vestien de llarg, aleshores com es feia a la primavera canviem el nom per MAIG FLORIDO. En aquest ball actuava una bona orquestra i les nenes que vestien de llarg, ballaven el primer ball amb els pares.
L'Ateneu s'omplia de flors i rams per a les nenes, flors per a les llotges, flors a l'escanerai etc. etec.. era una festa molt familiar i molt bonica. Després del primer ball s'ajuntaven tots els assistents i ballaven fins a acabar la festa.
També vam tenir una època que vam fer moltes excursions d'un dia a llocs molt interessants i bonics de la geografia catalana i quan es disponia de dos o tres dies els viatges eren més llargs. De tots aquests viatges també se'n guerden bonics records.

En el transcurs de tots aquests anys si van fer moltes activitats en cursets tal com TAICHI, CERAMICA, CATALA, SARDANES, GIMNÀSIA, PUNTS DE COCHI I CERAMICA RUSSA. ETC. ETEC. Després la gent si va fer gran, els que feien la feina i els assistents i finalment amb el COVID 19 s'han deixat de fer moltes coses.
Una altra festa que es va començar a ferera el dia de la DONA se celebrava un diumenge de març al matí i sempre venia algun expectacle, la festa acabava amb un petit refrigeri.

De moment no en teniu cap en marxa però esperem tenir-ne alguna en marxa molt aviat.

93 357 30 40

ateneuhortenc9@gmail.com
Regreso al contenido